Linjefag A og B niveau

På denne side kan du se hvilke linjefag du kan vælge i skoleåret 2022/2023.

I 10. klasse skal du have mindst 28 lektioner pr. uge. Udover de obligatoriske fag (dansk, matematik, engelsk og samfundsfag) kan du vælge tysk og fysik/kemi. Vælger du hverken tysk eller fysk/kemi så skal du have lektiecafé.

Linjefagene læses som A-niveau (hele skoleåret) og B-niveau (2 x 1 semester). Du skal vælge ét A-linjefag og to B-linjefag.

A-Niveau Linjefag:

E-SPORTVi vil, blandt andet arbejde med at styrke dine kompetencer inden for stresshåndtering, overblik, sundhed, kommunikation, strategi, kontekstanalyse, præstationsoptimering og basal programmering. Fysisk træning er også et naturligt og vigtigt element på E-Sport Linjen! Undervisningen vil være bygget op om forskellige temaer der dækker de ovenstående elementer.

IDRÆT - Mulighed for at afprøve og flytte grænser. Prøve traditionelle og alternative idrætsaktiviteter. Inddragelse af professionelle instruktører. Kost, motion - og bedre form! Overnatningsture i det fri.

PSYKOLOGI - Grundlæggende psykologi og fordybelse i mennesket. Vi arbejder med etik og diskussion. Vi bruger os selv og bliver klogere på mennesket.

KUNST - Vi giver dig muligheden for at udvikle din lyst til at skabe og sætte aftryk. Skabende proces af farver, symboler og mønstre. Grundlæggende tegning, farvelære og kunsthistorie. Bæredygtigt design. Besøg på kunstmuseer.

DRAMA - Hvis du har en skuespiller gemt i maven og har lysten til at optræde, så er dramalinjen noget for dig.

SCIENCE - Vi arbejder med naturvidenskab i en række fag og fagområder der ligger ud over 10. klasses normale arbejdsområder. Bioteknologi og biologisk produktion. Kemi/fysik - arbejde på et videnskabeligt grundlag, opstille hypoteser og afprøve disse.

B-Niveau Linjefag:

MUSIK - Spiller du et instrument eller synger du? Så er denne linje noget for dig. Samspil og musikalsk dygtiggørelse.

OUTDOOR - Hvis du holder af livet udendørs, så er Outdoor noget for dig. Klatring, vandring og ture både med og uden shelterbesøg.

FILM - Du lærer at kreere kortfilm fra ide til storyboard. Optagelser og klipning. Vi vil også analysere og arbejde med film i mange genrer.

MIKRO BITS KODNING - Micro bit blok kodning åbner teknologien. Med blok kodning kan vi programmere og design udvikle.
I vil undervejs komme til at arbejde med jeres kreativitet, hvor I skal være opfindsomme, bruge og lære af jeres erfaring. Kollaboration vil yderligere være en vigtig delkomponent. Det er herunder I skal samarbejde, være åben og imødekommen, samt udvise ansvarlighed. Både for medstuderende og opgaven. Problemløsningen vil vise sig fra jeres måde at forholde jer kritisk til verden. Til sidst er kommunikation i centrum. At lytte til hinanden og udtrykke jeres ideer er eminent i processen.
Vi kan blandt andet programmere reaktionstidsmåler og temperaturmåler. Vi kan også designeudvikle en smitteopsporing og idegenere på hvordan teknologien kan hjælpe os med at føle os sikre i trafikken.

SPANSK - Lær grundlæggende spansk så du er klar til, at dykke yderligere ned i sproget på en eventuel kommende gymnasial ungdomsuddannelse.

FODBOLD - Bliv, endnu bedre, ven med bolden og dyk ned i fodboldens verden. Vi træner grundlæggende taktik og spiller fodbold 2 timer om ugen.

YOGA - Fordybelse og træning. 

Obligatoriske fag

De obligatoriske fag er dansk, matematik, engelsk og samfundsfag samt de linjetimer, der følger den linje, du har valgt. Derudover er der valgfag (tysk, fysik/kemi og lektiecafe)

  • Dansk, 7 lektioner
  • Matematik, 6 lektioner
  • Engelsk, 4 lektioner
  • Tysk, 4 lektioner (valgfag)
  • Samfundsfag, 3 lektioner
  • Fysik/kemi, 2 lektioner (valgfag)
  • Linjefag, 6 lektioner